Add to Technorati Favorites

26 Kasım 2008 Çarşamba

BİLMÖK ’09 27-28 Şubat, 1 Mart’ta ODTÜ’de

BİLMÖK nedir diyenlerin sorularını cevaplayarak habere bir anlam katalım. BİLMÖK açılımı itibariyle Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Kongresi’dir. Organizasyonun amaçlarından bazıları; Türkiye’nin dört bir yanından ve K.K.T.C.’den bilgisayar mühendisliği bölümü öğrencilerini yılda bir kere canlı bir şekilde :) bir araya toplamak diğer zamanlarda ise bağlantı kurmalarını sağlayarak tanışmalarını, kaynaşmalarını, problemlerini konuşmalarını, sektöre geçenleri BİLMÖK mezunları adı altında etkinliğe dahil edip tecrübelerinden yararlanabilmelerini sağlamaktır. Ayrıca sektörün önde gelen firmalarıyla iş hayatı, akademisyenlerle ise okul hayatı üzerine fikir alışverişinde bulunabilmektir.
-
Organizasyonun bir sonraki sene gerçekleştirileceği üniversite etkinliğin son gününde seçimle belirlenir. Geçen sene organizasyon ekibinde olduğum ve de YTÜ’de gerçekleştirdiğimiz BİLMÖK bu sene 27-28 Şubat 1 Mart tarihlerinde ODTÜ’de gerçekleştirilecek. Her üniversiteden 3 resmi davetlinin katılacağı etkinliğe katılımcı olarak herkes davetlidir. BİLMÖK’ e katılmak için Bilgisayar Mühendisi olmanız şart değil, bizim sorunlarımızdan haberdar olmak için katılabileceğiniz gibi gerçekleştireceğimiz oturumlara ilgi duyduğunuz için de katılabilirsiniz.
-
Ne gerek var?
Teknolojinin hayatın vazgeçilmezi olmaya başladığı şu günlerde bilgisayar mühendislerinin önemi de gittikçe artmakta. Ama bu önem ihtiyaca binaen bu grafiği izliyor yani bilgisayar mühendisi önemlidir v.s. değil, bilgisayar mühendisinin yaptığı iş önemlidir ve de o hâlde bunlardan birkaç adet lazımdır.(!) Bilgisayar Mühendislerinin tek ağının bilgisayar ağı olduğu düşüncesi, hayattan bağımsız asosyal nesneler olarak görülmeye başlanması bunları bir donanım unsuru gibi adetle tasavvur etmeye sebebiyet vermiştir. Bu izlenime zaman zaman hak verdirten insanlar da çıkmakta aslında. Biz ise BİLMÖK çatısı altında, aynı problemlerle yüzleşen, yarın işe başladığında aynı sektörün birer parçası olacak bilgisayar mühendislerinin gerçek bir yaşam ağı kurmasını ve geçtikleri ortak yollardan edindikleri tecrübeleri paylaşmalarını, geçecekleri yollarda ise kendilerini nelerin beklediğini beraberce düşünmelerini, yeri geldiğinde ortak bir şekilde haklarını savunabilmelerini hedefliyoruz.
Bu şekilde, bir programcıyla bir bilgisayar mühendisinin arasında fark olacaktır.

-
Etkinlik programı son değişikliklerin ardından yakında belli olacak, belli olduğunda buradan da programa ulaşabileceksiniz ayrıca son güncellemelerinden sonra yayına girecek olan http://www.bilmok.org.tr/ sitesinden de etkinlik üzerine son haberleri alabilirsiniz

BİLMÖK’te görüşmek üzere..

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Faydalı topluluk, faydalı projeler, faydalı etkinlikler için keyifli bir tanıtım yazısı olmuş.
Bilmök'ün faaliyet alanlarını yansıtması açısından bilgilendirici bu yazı için sizi tebrik ediyorum.

Ahmet Dursun dedi ki...

teşekkür ederim güzel yorumunuz için :)

Adsız dedi ki...

Merhabalar, 2008'de Bilmök 2008 organizasyonunun içinde olduğunuzu yazmışsınız, acaba o sene organizasyonun başında kimin olduğunu söyleyebilir misiniz?

Ahmet Dursun dedi ki...

2008 senesinde BİLMÖK Yürütme Kurulu başkanı Özer Çelik, YTÜ Organizasyon Sorumlusu yani 2.başkan da Halim Yıldız idi.