Add to Technorati Favorites

27 Temmuz 2008 Pazar

koşul içeren diyagram

Bu yazımda neyi anlatacağıma pek karar verememiştim.Bir önceki akış diyagramında koşul için kullanılan kutucuğa yer vermemiştik.Bir tane de onla ilgili bir akış verip gelecek yazıda, bir önceki yazımda belirttiğim pascal programlama diline giriş bilgilerine, operatörlere değineceğim.

Bu akış diyagramı için de bir iki kelam edersek; en başta kullanıcıdan 3 değer alıyor görüldüğü gibi ve de bu üç değer arasında kıyaslama yaparak üçgenin tipini belirliyoruz. Kontrol kutucuğumuzu görüyoruz.A=B mi demişiz en başta eşitse A veya B farketmez eşit mi C'ye eşitse eşitkenar üçgen diye ekrana yazdırmışız değilse de diğer ikisi eşit olduğu için ikizkenar demişiz.

A=B değilse ne olacak A=C mi eğer böyleyse üçgen yine ikizkenar diye ekrana yazdırmışız.Şimdi çok basit bir örneği bile ele alıyor olsak bunun da az görülen bir noktası olabilir ki var o da A'nın C'ye de eşit olmadığı durum o zaman üçgenimiz çeşitkenar diyip ekrana yazdırmışız.Çok basit bir örneğimiz de olsa burada çeşitkenar durumunu unutmamak ileride bir dosya komutunda dosyayı 2 kişiden başka kimsenin açmaması istendiğinde, bu duruma kolayca çözüm üretebilmek için gerekli bir adımdır bence.

Görüntüde yazılar seçilemiyor olabilir, elimdeki kağıtları kullanmak istedim lakin çözünürlüğünü koruyarak oynayamadım üzerinde umarım yararlı olur..Bir dahaki yazımda dediğim gibi dil olarak birkaç hususa değinerek programların kodlanmasına geçeceğim..



Hiç yorum yok: