Add to Technorati Favorites

24 Nisan 2009 Cuma

Haftasonu Neler Var Neler

2 yeni etkinlik duyurusu ile yine buradayım :) .Bunlar 25 Nisan SQL 2008 İstanbul Kampı ve 26 Nisan Oracle Veritabanı Semineri. İki etkinlik de teknik boyut olarak katılımcılara çok şey katacak bir içeriğe sahip. Adeta bu haftayı veritabanı haftasına çeviriyoruz. 25 Nisan etkinliğinin detaylarına http://www.bilisim.yildiz.edu.tr/ ve http://www.inetatr.org/ adresinden erişebilirsiniz.

26 Nisan’daki Oracle Veritabanı Semineri'ne ise özellikle değinmek istiyorum. Güne oracle veritabanı kavramlarına giriş ile başlayacağımız bu seminer ile hedefimiz gün bitiminde girişi geçip Oracle hakkında ciddi teknik bilgiler edinmiş olmamız. Artık oracle veritabanı denince garipsenmeyecek ve bu konuda fazlasıyla teknik bilgi sahibi olunmuş olacak. Bundan sonra ileri düzeye geçmek, artık kişisel çabalara kalacak ve eğer bu konuya ilgi duyuluyorsa görülen bilgileri daha da ilerletmek için çalışmalarda bulunulabilecek.

Oracle Veritabanı Semineri'nde katılımcılara sertifika verilecektir ve pazar günü okulda yemek imkanları kısıtlı olduğu için öğlen yemeği organizasyon çerçevesinde verilecektir. Detaylı program şöyle: (introduction to oracle ile başladığımıza özellikle dikkat edin:) )

09:00-09:50 INTRODUCTION TO ORACLE
DATA BLOCKS, EXTENDS AND SEGMENTS

10:00-10:50 TABLESPACES,DATAFILES AND CONTROL FILES
TRANSACTION MANAGEMENT

11:00-11:50 STARTUP, SHUTDOWN
ORACLE ARCHITECTURE

13:00-13:50 CONCURRENCY AND CONSISTENCY
STATEMENT PROCESSING AND CBO

14:00-14:50 SQL,PL/SQL AND JAVA-REDO INTERNALS
IMPORT,EXPORT AND SQL LOADER

15:00-15:50 AUTONOMOUS TRANSACTIONS AND DYNAMIC SQL
PARTITIONING

16:00-16:50 UYGULAMA ÖRNEKLERİ VE SORU/CEVAP

KONUŞMACI:HASAN TONGUÇ YILMAZ.
YER:YTÜ Beşiktaş Yerleşkesi Oditoryum Salonu

Staj Günlüklerine ayrıca bu adresten erişebilirsiniz. Gelmeden önce bunları incelemeniz de sizin için daha iyi olacaktır.

Teknik etkinlikleri sabırsızlıkla bekleyen arkadaşları bu hafta sonu okulda görmeyi ümit ediyorum.

Hiç yorum yok: